Samlelån i 2019 – Her kan du samle lån et sted online

Samle lån på et sted

Et samlelån er i virkeligheden fuldstændig hvad det giver sig ud for at være. Du optager et lån som du bruger til indfrielse af nuværende gæld og får forhåbentlig hermed et billigere samlelån.

En af de store fordele ved dette er at du ikke behøver betale gebyr mere end et enkelt sted. Og det er tilmed muligt at renten på det ene og nye lån er lavere end på de gamle privatlån. Så det kan være en god ide med et samlelån et sted.

Især hvis du har et eller flere dyre kviklån.

De penge du sparer kan du jo for eksempel bruge på at betale din gæld ud hurtigere. Men det er selvfølgelig helt op til dig selv.

Billede af et samlelån - Samle lån et sted

Samlelån i en bank

En af mulighederne er at optage et samlelån i en bank og samle din gæld i et banklån. At samle lån i en bank er en rigtig god løsning og her er der bestemt mulighed for at få det bedste samlelån. Banken kræver nok en temmelig grundig gennemgang af din privatøkonomi, hvilket for så vidt er rimeligt nok.

Samle forbrugslån et sted

En anden mulighed er at samle alle lån et sted til et enkelt billigt forbrugslån. Her er det mere op til dig selv at få tingene til at ske. Du skal finde ud af hvor mange penge det drejer sig om, og herefter finde et billigt forbrugslån i samme størrelse der kan betale de andre ud.

Her er det også vigtigt at du vælger det billigste samlelån så der er flest muligt penge at spare. Og når vi skal finde det billigste samlelån er det ÅOP og ikke rente vi skal kigge nærmere på.

Samlelån til studerende

Som studerende er det jo ikke unormalt at optage gæld til bøger eller løbende forbrug under studierne. Og det er også rimeligt med tanke på at indtægten med al sandsynlig stiger efter færdiggjort uddannelse.

Så hvis du har fået opbygget lidt gæld under din uddannelse kan det være en rigtig god ide at samle dine lån et sted.

Lav et samlelån

Processen for at samle flere lån i et er som følger;

  • Lånebeløb; Det første du skal gøre erat finde ud af hvor mange penge det præcist drejer sig om.
  • Find det billigste lån; Du skal nu finde det mest egnede til dig. Og den letteste måde at gøre det på er ved at få oplistet lånene efter laveste rente. Når du har det kan du se hvilke lån der potentielt kan være billigst. Det er kun potentielt, da de præcise omkostninger først kan fastsættes efter du har ansøgt. Derfor kan det være en god ide at ansøge om flere forskellige samlelån.
  • Ansøg om lån; Når du har ansøgt om et lån, får du tilsendt et uforpligtende lånetilbud du kan vælge at godkende eller afvise.
  • Vælg lån; Efter du har modtaget dine lånetilbud er der sådan set kun tilbage at vælge det med laveste ÅOP.

Fordele ved at samle lån et sted

Vi har allerede betrådt emnet en smule, men lad os hurtigt opliste et par fordele;

  • Du sparer gebyrer ved kun at have et enkelt lån
  • Du sparer tid fordi du kun skal forholde dig til det ene samlelån
  • Du har mulighed for at få et billigt samlelån ved at vælge lånet med det laveste ÅOP
  • Du behøver kun forholde dig til et enkelt samlelån på din selvangivelse.

Samlelån trods RKI

Nu begynder det straks at blive en sværere øvelse. Det kan være endog rigtigt svært at samle lån hvis ud er med i RKI. Det leder til to konklusioner;

  1. Lad være med at komme i registret for dårlige betalere.
  2. Hvis du er kommet i RKI har du formentlig brug for professionel hjælp til at samle gæld, og forhandle med dine kreditorer.

Der er ingen af lånene i oversigten du kan optage hvis du er registreret i RKI. Og hvis du ikke er registret i RKI, så lad være med at blive det.