Samlelån – Få samlet dine lån et sted med lav rente

Et samlelån er kompliceret men kan også være meget lukrativt. Derfor finder du vores komplette guide lige her. Og herunder kan du se dine muligheder og samle dine lån et sted med lav rente.

ØkoNEMi modtager kommission fra udbyderne

Oversigten viser ikke nødvendigvis det fulde billede af markedet

Hvad er et samlelån?

Et samlelån er en betegnelse for at du lægger flere af dine lån sammen til et enkelt. Du bruger det til at indfrie flere af dine nuværende lån med og får forhåbentlig hermed et enkelt og billigere samlelån.

Især hvis du flere dyre kviklån kan det være rigtig mange penge at spare med et samlelån.

En af de store fordele ved dette er at du ikke behøver betale gebyrer til mere end en kreditor. Og det du sparer kan du jo for eksempel bruge på at betale din gæld af hurtigere.

Få samlet din gæld et sted

Banken er et oplagt sted at starte. En anden mulighed er selv at samle lån. Du skal finde ud af hvor meget det drejer sig om, og derefter finde det billigste samlelån i samme størrelse der kan betale de andre ud.

Og når du skal finde det billigste samlelån er det ÅOP og ikke rente du skal kigge nærmere på.

Kan jeg få et billigt samlelån med lav rente?

Ja det er selvfølgelig muligt. Der er dog to ting at være opmærksom på i den sammenhæng. For det første vil det være svært at få et billigt samlelån hvis din økonomi er rigtig dårlig. Og for det andet at du skal fokusere på en lav ÅOP.

ÅOP er årlige omkostninger i procent og sørger for at alle omkostninger er inkluderet i et enkelt nøgletal. Så bliver du i tvivl om dine samlede omkostninger kan du altid kigge på ÅOP.

Samle forbrugslån

En anden mulighed er at samle alle dine forbrugslån selv til et enkelt. Her er det mere op til dig selv at få tingene til at ske. Du skal finde ud af hvor meget det drejer sig om, og derefter finde det billigste samlelån i samme størrelse der kan betale de andre ud.

Her er det også vigtigt at du vælger det billigste lån så der er mest muligt at spare.

Lav et samlelån

Når du skal lave et samlelån er det første du skal gøre at finde ud af hvor meget det præcist drejer sig om.

 • Find det billigste samlelån; Og den letteste måde at gøre det på er ved at få oplistet samlelånene efter laveste rente. Når du har gjort det kan du se hvilke der potentielt kan være billigst. Det er kun potentielt, da de præcise omkostninger først kan fastsættes efter du har ansøgt.
 • Ansøg; Når du har ansøgt bliver du tilsendt et uforpligtende lånetilbud.
 • Vælg; Når låneudbyderne sender dig mulighederne handler det bare om at udvælge samlelånet med bedste ÅOP.

Hurtigt samlelån

Der er i hvert fald en fordel ved at vælge det hurtigste samlelån, hvilket er at du kommer i gang med at spare med det samme.

Det skal selvfølgelig ikke være på bekostning af at vælge en dyrere løsning for så koster det let mere end du spare ved at komme hurtigt i gang.

Der er selvfølgelig forskelle i udbetalingstider, men hvis det skal gå rigtig stærkt har du mulighed for at få pengene samme dag.

Billigste samlelån

Du kan få dine årlige omkostninger helt ned omkring 3-4 procent hvilket er betydeligt lavere end den lovgivningsmæssige grænse på 35% for ÅOP.

Du finder loven og alle de andre lovgivningsmæssige regler der skal overholdes hvis man vil drive virksomhed med låneudlåning i Danmark lige her.

Og også lavere end den naturlige grænse på 25% fordi hvis ÅOP er højere end dette må selskabet bag ikke markedsføre sig her i landet.

Saml dine lån et sted

Det er muligt at samle lån et sted på flere forskellige måder og hvad der er den bedste måde afhænger både af din egen økonomi og den låneudbyder du vælge at bruge.

En kassekredit kan i visse tilfælde være en rigtig god løsning. Her betaler du kun rente for den del af kreditten du bruger, så hvis du forventer at kunne betale af hurtigere end planlagt eller i ræk er her en oplagt mulighed.

Har du friværdi i din bolig og er det påkrævede beløb på over 100.000 kroner er et realkreditlån formentlig den bedste løsning.

Udbydere til at samle lån et sted

Visse låneudbydere har specialiseret sig i kunder der gerne vil samle lån et sted. Så det er på mange måder oplagt at vælge af dem der i forvejen har meget erfaring indenfor området. Det er for eksempel.

 • Express Bank
 • Ikano Bank
 • Santander
 • Coop Bank
 • Basisbank
 • Jyske Bank
 • Danske Bank
 • Nordea

Hvorfor skal jeg samle lån et sted?

Vi har allerede betrådt emnet en smule, men lad os hurtigt opliste et par fordele;

 • Du sparer gebyrer ved kun at have et lån
 • Du sparer tid fordi du kun skal forholde dig til dette ene samlelån
 • Du har mulighed for at få et billigt samlelån ved at vælge lånet med det laveste ÅOP
 • Du behøver kun forholde dig til et enkelt samlelån på din selvangivelse.

Hvor meget kan jeg spare?

For at kunne svare præcist på spørgsmålet er det nødvendigt at vide hvor meget du skylder og hvad ÅOP for dit nuværende lån.

Lad os i stedet for kunne et hypotetisk eksempel. Lad os sige at skylder har følgende tre lån som alle skal tilbage betales i lånet af fem år

100.000 kroner til 15% og månedlig ydelse på 2.486 kroner.

50.000 kroner til 8% og månedlig ydelse på 1.044 kroner.

30.000 kroner til 12% og en månedlig ydelse på 694 kroner.

Samlet gæld for 180.000 kroner og en månedlig ydelse på 4.223 kroner.

I stedet for optager vi et samlelån for de 180.000 kroner til en ÅOP på 5. Så falder den månedlige ydelse til 3.465 kroner. Det bliver luft i økonomien for 758 kroner per måned og 9100 kroner per år.

Billige samlelån

Herunder finder du en tabel der viser hvilke muligheder for et samlelån der tilbydes:

Låneudbyder Lånebeløb ÅOP
Lendo 10 – 500-000 7 – 8%
Saverium 3 – 500-000 2,95 – 24,99%
Sambla 10 – 500-000 7,23 %
Amyfinans 25.000 – 500.000 7,44 – 9,14 %
Top5Credit 5 – 500.000 5,32 – 24,90 %
LendingWire 8 – 500.000 3,80 – 23,54 %
Lånio 10 – 500.000 3,49 – 25 %
PayMark 10 – 150.000 14,73 – 24,87%
Ferratum 1.5 – 50.000 22,51 – 24,99 %
Cashper 3 – 20.000 24,90 %
Nordcredit 1 – 20.000 24,97 %

Krav for at kunne samle din gæld

For at kunne få et nyt lån er der visse vilkår der skal være opfyldt. Der findes både generelle krav for at kunne få et lån og specifikke krav fra de enkelte låneudbydere.

Rent generelt skal du kunne opfylde følgende krav:

 • Du skal være myndig og dermed også være fyldt 18 år
 • Du skal have bopæl i Danmark
 • Du må ikke være optage i registret for dårlige betalere.

Hvorfor kan jeg ikke få et samlelån?

Hvis din økonomi er for ringe kan det være en løsning med et samlelån med høj godkendelse. Så selvom det hidtil ikke er lykkedes kan der sagtens være en kreditor der vil udstede et samlelån trods en dårlig økonomi.

Alternativt kan lånebeløbet være for småt til at det giver mening for kreditorerne.

Hvem kan få et samlelån?

Det kan folk der har dyr gæld flere forskellige steder og som samtidig er kreditværdige og dermed attraktive for en ny låneudbyder der gerne vil have dem ind som kunder.

Samlelån til studerende

Som studerende er det jo ikke unormalt at optage gæld til bøger eller løbende forbrug under studierne. Og det er også rimeligt med tanke på at din indtægt med al sandsynlighed stiger efter færdiggjort uddannelse.

Så hvis du har fået opbygget lidt gæld under din uddannelse kan det være en rigtig god ide at samle denne gæld et sted enten mens du studerer eller når du er færdig.

Samlelån trods RKI

At få et samlelån hvis du står i RKI er straks en sværere øvelse. Det kan være endog rigtigt svært at samle dine lån et sted hvis ud er med i RKI. Det leder til to konklusioner;

 1. Lad være med at komme i registret for dårlige betalere.
 2. Hvis du allerede står i RKI har du formentlig brug for professionel hjælp til at samle din gæld, og forhandle med dine kreditorer.

Der er ingen af lånene i oversigten du kan optage hvis du er registreret i RKI. Og hvis du ikke er registreret i RKI, så lad være med at blive det.

Læs også:

Samlelån