Samlelån i 2018 – Hvorfor det kan betale sig at samle lån et sted

Sidst opdateret 9. Februar 2018

Samle lån et sted

Et samlelån er i virkeligheden fuldstændig hvad det giver sig ud for at være. Du kan samle lån et sted og forhåbentlig får et billigere lån. En af de store fordele ved dette er at du herefter kun behøver betale gebyr et sted. Og der kan tilmed være mulighed for at renten på det ene og nye lån er lavere end på de gamle. Især hvis du finder det billigste samlelån.

De penge du sparer kan du jo for eksempel bruge på at betale dit lån ud hurtigere. Men det er selvfølgelig helt op til dig selv. I bunden af siden kan du finde en oversigt over lånemuligheder. Her får du hjælp til at samle lån et sted.

Billede af et samlelån

Hvad er gæld?

Lad os starte med at definere hvad gæld er så vi ved hvad det er der kan samles. Gæld er en pengesum der skyldes til en kreditor og som skal tilbagebetales. Oftest er tilbagebetalingsvilkår aftalt ved lånets indgåelse.

Bedste samlelån

Hvordan finder vi så det bedste samlelån? Når vi skal ud og optage et lån kan det være vanskeligt at holde rede i alle de forskellige begreber. Omkostningerne hedder både renter, stiftelsesprovision, årlige gebyrer og meget andet. Derfor er begrebet ÅOP vigtigt at kende.

ÅOP står for årlige omkostninger i procent og er udgifter slået sammen om de så hedder rente, gebyr eller afgift. Lad os for nemheds skyld lige tage et eksempel:

Du låner 100 kroner og skal betale følgende;

  • 7 kroner i årlig rente
  • 2 kroner årligt i stiftelsesprovision
  • 4 kroner årligt i tinglysningsafgift

Her lægger vi de tre tal sammen og ser at ÅOP bliver 13/100 = 13%. Så selvom et lån godt kan have lavere renter end et andet lån, er det bedre at kigge på ÅOP fordi lånet med de laveste renter kan have andre omkostninger der samlet set gør det dyrere.

Samle forbrugslån

Det letteste og mest oplagte er selvfølgelig at samle alle dine forbrugslån et sted. Der er ikke sikkerhed forbundet med den slags lån og de blive hurtigt godkendt og kan forholdsvis nemt betales tilbage.

Med andre lån som billån og realkreditlån bliver det væsentlig sværere, men det er selvfølgelig muligt. Her vil det i langt de fleste tilfælde være mest fordelagtigt at bruge realkreditlånet til at samle alle lån et sted. Hvis der er råderum vil det næsten altid være det billigste.

Samlelån bank

At samle lån i en af de danske banker med et banklån er selvfølgelig også en mulighed. Det kræver selvfølgelig lidt mere arbejde, men det kan potentielt være det værd. Bankerne har forskellige produkter der kan bruges hertil.

Der er et klassisk banklån uden sikkerhed som fungerer på samme måde som et forbrugslån og du kan få oprettet en kassekredit. En kassekredit er smart fordi du kun betale rente for den del af lånet du faktisk bruger.

Til tider kan det være en god ide i samme forbindelse at få undersøgt om dine bankforretninger kan gøres bedre. Faktisk bør du jævnligt få undersøgt om du kan få bedre forhold ved at skifte bank.

Kviklån

Et kviklån er et hurtigt lån uden sikkerhed på mellem 100 og 10.000 kroner. Fordelene ved et kviklån er især hastigheden og fleksibiliteten. Fra du ansøge til du har pengene på din konto går der maksimalt 3 dage, og du kun bruge pengene præcis som du selv ønsker.

Ulempen ved lånene er mestendels at omkostninger hermed kan være højere end ved andre lån.

Kreditkort

Et kreditkort kan også til en vis grad bruges til at samle sine lån et sted. Et kreditkort kommer altid i sagens natur med en indbygget kredit. Forskellen fra almindelige lån er at ved et kreditkort skal forbruget betales tilbage hver måned.

Fordele ved at dine samle lån et sted

Vi har allerede betrådt emnet en smule, men lad os hurtigt opliste et par fordele;

  • Du sparer gebyrer ved kun at have et enkelt lån
  • Du sparer tid fordi du kun skal forholde dig til det ene lån
  • Du har mulighed for at vælge lånet med det laveste ÅOP
  • Du behøver kun forholde dig til et lån til din årsopgørelse.

Samlelån RKI

På samme måde som med andre lån er det vigtigt ikke at misligeholde det. Hvis det bliver tilstrækkelig misligeholdt er der risiko for at ende i RKI, registret for dårlige betalere. Og det skal og bør undgås. Konsekvenserne herved er blandt andet at du ikke må eje noget af en vis værdi, og i grelle tilfældet kan der gøres udlæg i din lønindkomst.

Lån til indfrielse af gæld

Hermed en oversigt over lån du kan bruge til at samle dine dyre lån i et der er billigere og bedre. Du behøver ikke stille sikkerhed for nogen af lånene og du kan ansøge alene ved hjælp af NemID. Du er også frit stillet til at bruge pengene til hvad du lige ønsker. Og du kan ansøge hvornår og hvorfra du ønsker det.

Du kan sortere i lånene for at finde din favorit eller du kan kigge dem igennem. Når du har fundet det rigtige til dig er alt du skal gøre at trykke på “Ansøg”-knappen og udfylde de ønskede oplysninger.

Hvis du ansøger i dag, kan du have pengene på din konto allerede i morgen.

 
 

*ØkoNEMi modtager kommission fra udbyderne

Læs også: Hovedstol og Refinansiering

Del: