Samlelån – Her kan du samle lån og samle gæld et sted online


Hvad er et samlelån?

Et samlelån er i virkeligheden fuldstændig hvad det giver sig ud for at være. Du optager et lån som du bruger til at indfrie flere af dine nuværende lån og får forhåbentlig hermed kun et enkelt og samtidig billigere samlelån.

En af de store fordele ved dette er at du ikke behøver betale gebyr mere end et sted. Og det er tilmed muligt at renten på det ene og nye lån er lavere end den var på de gamle lån. Så det kan være en god ide med et samlelån.

Især hvis du har et eller flere dyre kviklån.

De penge du sparer kan du jo for eksempel bruge på at betale din gæld af hurtigere. Men det bestemmer du selvfølgelig helt og aldeles selv.

Få samlet din gæld et sted

En mulighed for at få samlet din gæld et sted er ved at optage et samlelån i en bank og samle din gæld til et banklån. At samle dine lån i en bank er en rigtig god løsning. Banken kræver nok en temmelig grundig gennemgang af din privatøkonomi, hvilket for så vidt er rimeligt nok. Så det er en længere proces end visse andre steder.

En anden mulighed er at samle alle lån i et enkelt forbrugslån. Her er det mere op til dig selv at få tingene til at ske. Du skal finde ud af hvor mange penge det drejer sig om, og derefter finde det billigste forbrugslån i samme størrelse der kan betale de andre ud.

Her er det også vigtigt at du vælger det billigste samlelån så der er flest muligt penge at spare. Og når du skal finde det billigste lån er det ÅOP og ikke rente du skal kigge nærmere på.

Et samlelån til studerende

Som studerende er det jo ikke unormalt at optage gæld til bøger eller løbende forbrug under studierne. Og det er også rimeligt med tanke på at din indtægt med al sandsynlighed stiger efter færdiggjort uddannelse.

Så hvis du har fået opbygget lidt gæld under din uddannelse kan det være en rigtig god ide at samle denne gæld et sted enten mens du studerer eller når du er færdig.

Samle lån et sted

Processen for at samle flere lån i et kunne for eksempel være som følger;

  • Lånebeløb; Det første du skal gøre er at finde ud af hvor mange penge det præcist drejer sig om.
  • Find det billigste lån; Du skal nu finde det mest egnede lån til dig. Og den letteste måde at gøre det på er ved at få sammenligne lånene efter laveste ÅOP. Når du har gjort det kan du se hvilke lån der potentielt kan være billigst. Det er kun potentielt, da de præcise omkostninger først kan fastsættes efter du har ansøgt. Derfor kan det være en god ide at ansøge om mere end et samlelån.
  • Ansøg om lån; Når du har ansøgt om et lån, får du tilsendt et uforpligtende lånetilbud du kan vælge at godkende eller afvise.
  • Vælg lån; Efter du har modtaget dine samlelån tilbud er der sådan set kun tilbage at vælge lånet med laveste ÅOP.

Fordele ved at samle gæld et sted

Vi har allerede betrådt emnet en smule, men lad os hurtigt opliste et par fordele ved at samle lån et sted;

  • Du sparer gebyrer ved kun at have et lån
  • Du sparer tid fordi du kun skal forholde dig til dette ene lån
  • Du har mulighed for at få et billigere lån ved at vælge lånet med det laveste ÅOP
  • Du behøver kun forholde dig til et enkelt lån i din årsopgørelse.

Samlelån trods dårlig økonomi

Netop hvis du har en dårlig økonomi kan en samlelån være en del af løsningen. Du får bedre styr på din gæld og og får formindsket dine omkostninger til din gæld.

Samlelån trods RKI

Nu begynder det straks at blive en sværere øvelse. Det kan være endog rigtigt svært at samle dine lån hvis ud er med i RKI. Det leder til to konklusioner;

  1. Lad være med at komme i registret for dårlige betalere.
  2. Hvis du allerede står i RKI har du formentlig brug for professionel hjælp til at samle din gæld, og forhandle med dine kreditorer.

Så hvis du ikke er registreret i RKI, så lad være med at blive det.

Samlelån - samle lån et sted - samle din gæld