Lønsikring – Her er din komplette guide til den bedste lønsikring

Hvad er lønsikring?

Det er en forsikring oveni i dagpenge så du ved arbejdsløshed kan sikre dig op til 90% af din normale indkomst. Her finder du en oversigt over a-kasser så du kan vælge Danmarks bedste lønsikring.

*Oversigten viser ikke nødvendigvis det fulde billede af markedet.

*ØkoNEMi modtager kommission fra udbyderne der er vist her på hjemmesiden. Links kan være reklamelinks.

Det kan være en god ide at tegne denne ekstra forsikring, hvis du vil have svært ved at leve udelukkende af dagpenge. Procentsatsen du er sikret afhænger af hvilken a-kasse og fagforening du er medlem af og hvilken forsikringsgrad du vælger.

Bedste lønsikring

Afhængig af hvilken a-kasse du er medlem af kan du som regel forsikre dig op til 80-90% af din normalløn. Perioden du kan modtage penge fra lønsikringen varierer også, men 12 måneder er ofte standard.

Din lønsikring ved en forsikringsgrad på 90% bliver udregnet som forskellen mellem 90% din bruttoløn fratrukket 8% AM-bidrag og dagpengesatsen.

Lad os for forståelsens skyld tage et par eksempler.

Hvis du har en indtægt på 30.000 kroner per måned vil du for forskellige forsikringssatser kunne modtage følgende ved arbejdsløshed;

Billede af den bedste lønsikring

I tabellen er dagpengesatsen taget som det højeste mulige per måned for en fuldtidsforsikret.

Bedste lønsikring for selvstændige

Som selvstændig er det oplagt at vælge en udbyder som er specialiseret i selvstændige. Selvstændige har ofte ikke fast løn som lønmodtager, hvilket i sagen natur kan skabe udfordringer ved at udregne din udbetaling.

ASE er en a-kasse om er specialiseret i selvstændige og har derfor meget erfaring med lige præcis disse problemstillinger.

På samme måde er det oplagt at vælge 3F hvis du arbejder indenfor en af deres seks hovedgrupper.

Hvad koster lønsikring?

Din pris for denne type forsikring afhænger af flere forskellige ting blandt andet herunder;

  • Hvilken a-kasse du er medlem af
  • Dækningsgrad
  • Alder
  • Job
  • Bopæl

Men priserne ligger som oftest i niveauet 3-700 kroner om måneden afhængig af de oplistede faktorer. Så det er absolut muligt at finde en billig lønsikring som stadig giver ekstra tryghed.

Ved egen opsigelse

Det er individuelt for de enkelte lønsikringer om du er dækket hvis du selv siger dit job op. Du kan under beskrivelserne af de enkelte lønsikringer se hvilke der dækker hvis du selv siger op.

Kvalifikationsperiode

For alle lønsikringerne her på siden skal du have haft forsikring i en 6-12 måneders periode før du er dækket af lønsikringen. Så alt efter behov kan den bedste lønsikring til dig godt være en der kun kræver 6 måneders medlemskab for at du er dækket ind.

Er lønsikring fradragsberettiget?

Ja. Du er berettiget til et fradrag for dine udgifter hertil. Værdien af dit fradrag afhænger af skattesatsen i den kommune du bor i. Men du vil via skatten typisk få betalt omkring fjerdedel af dine udgifter.