Privatlån – Her finder du det billigste uden sikkerhed

Her kan du sammenligne og finde det billigste privatlån uden sikkerhed.

ØkoNEMi modtager kommission fra udbyderne

Oversigten viser ikke nødvendigvis det fulde billede af markedet

Hvad er privatlån?

Privatlån er som udgangspunkt et lån uden sikkerhed hvor lånebeløbet ligger oftest i intervallet 100 kroner og op til 100.000 kroner. Fordi de er uden sikkerhed kan du ikke bruge dem til bolig og for det meste er det heller ikke velegenet til køb af bil.

Billige lån uden sikkerhed

Et kviklån uden sikkerhed er et eksempel på et privatlån. Når lån er uden sikkerhed bliver de oftest dyrere og priserne for de forskellige lån varierer mere end for lån med sikkerhed. Derfor skal du kigge dig endnu bedre for end du ellers ville gøre.

Du skal bruge ÅOP til at vurdere prisen på dit lån og du skal sammenligne dine muligheder inden du vælger.

Billigste privatlån uden sikkerhed

Omkostninger for privatlån uden sikkerhed

Det er i sagens natur meget vigtigt at kende dine omkostninger. Hvis du ikke kender omkostningerne inden kan du ikke vide om du har råd til lånet og du har ikke mulighed for at vælge det billigste privatlån.

Når du skal vurdere dine omkostninger er det istedet for rente meget bedre at bruge ÅOP. ÅOP er alle udgifter for både privatlån uden sikkerhed og alle andre lånetyper.

ÅOP står for årlige omkostninger i procent og er en funktion af sikkerheden for privatlånet.

Billige privatlån

Skal det være billigt skal du kigge på både renter og gebyrer ved lånet. Det er ikke nok kun at kigge på renter, du skal i stedet for kigge på de samlede omkostninger ved at optage lånet. Årlige omkostninger i procent (ÅOP) er her det rigtige nøgletal at holde øje med.

Du skal finde lånet med laveste ÅOP, du skal vælge de størst mulige afdrag og den kortest mulige løbetid. Selvfølgelig er det ikke altid muligt, men det er de knapper du kan trykke på.

Det vil i punkt form sige:

 • Laveste ÅOP
 • Største afdrag
 • Korteste løbetid

Prisen varierer alt efter lånetype, afdrag, tilbagebetaling og din privatøkonomi. Nedenfor kan du se lånebeløb og ÅOP. Som det ses af tabellen kan der være rigtig stor forskel på hvad priser er for et lån. Både for de forskellige udbydere men også intervallet den enkelte udbyder tilbyder.

Låneudbyder Lånebeløb ÅOP Løbetid
Saverium 3 – 500.000 2,95 – 24,99% 12 – 180 mnd
Lånio 10 – 500.000 3,49 – 25,00 % 12 – 180 mnd
Arcadia Finans 25 – 500.000 4,90 – 24,90% 12 – 180 mnd
Top5Credit 5 – 500.000 5,32 – 24,90 % 12 – 180 mnd
Lendo 10 – 500.000 7,19 – 8,07% 12 – 144 mnd
Sambla 10 – 500.000 7,23 % 12 – 180 mnd
PayMark 10 – 150.000 14,73 – 24,87% 36 – 120 mnd
Ferratum 1.5 – 50.000 22,51 – 24,99 % 5 – 60 mnd
Nordcredit 1 – 20.000 24,97 % 12 mnd

Hvad koster det at låne?

Det eneste vi med sikkerhed kan sige er at det ikke må koste mere end 35 i ÅOP og at du ikke må ende med at betale mere i låneomkostninger end det samlede lånte beløb. Vi kan til gengæld ikke sige noget om hvor lidt det kan koste udover at negative renter nok ikke kommer tilbage foreløbigt hvis overhovedet.

Vi kan også sige at et kreditforeningslån næsten altid er billigere end de fleste andre lån selvom der selvfølgelig er undtagelser. Og sidst men ikke mindst kan jo også med høj grad af sikkerhed sige at lån uden sikkerhed næsten altid er i den dyre ende af spektrummet.

Krav for at kunne få et privatlån

For at kunne få et privatlån er der visse forudsætninger der skal være opfyldt. Her kigger vi nærmere på nogle af de vigtigste, men for enkelte lån kan der godt være færre eller andre.

 • Du skal være fyldt 18 år for at juridisk kunne forpligte dig og det gælder også for et lån.
 • Du skal have en fast indtægt så låneudbyderen kan få sine penge inklusiv renter tilbage igen.
 • Du skal have NemID eller MitID så du kan underskrive digitalt.
 • Du skal være bosat i Danmark så låneudbyderen har mulighed for at kunne få sine penge tilbage.

Hvilken dokumentation er påkrævet?

Som udgangspunkt vil låneudbyderen kræve adgang til dine skatteoplysninger og din bankmappe. På den måde har de mulighed for at kreditvurdere dig baseret på dine indtægter og dine udgifter og din eventuelle formue.

Privatlån med lav rente

Din rente på privatlån afhænger af din privatøkonomi og kan derfor ikke fastlægges inden du har har ansøgt om et lån. Derfor er det en god ide at ansøge om flere forskellige lån hvis rente og gebyrer for et af dem bliver væsentligt højere end forventet.

Her er det væsentligt at gentage at det især er ÅOP og i mindre grad rente du skal bruge til at sammenligne og vurdere dine omkostninger.

Privatlån med fast rente

De fleste privatlån kommer med en fast afbetalingsprofil og en fast rente. Kassekredit er dog en væsentlig undtagelse hertil. Den har ikke nødvendigvis nogen afbetalingsprofil og renten er også variabel da lånet som udgangspunkt er tidsubegrænset.

Kreditvurdering

For lån uden sikkerhed og kreditvurdering er det derfor ekstra vigtigt at undersøge markedet grundigt først. Du kan teknisk set ikke få privatlån uden kreditvurdering, men det er meget tæt på. Der bliver tit reklameret med kviklån uden kreditvurdering, men det er ikke helt præcist.

Et lån uden kreditvurdering er en gigantisk risiko for låntager og efter SMS-lån er blevet forbudt er det ikke længere muligt i Danmark. Og det er en god ting for alle dem der rent faktisk betalte deres lån tilbage endte også at betale for dem der ikke gjorde.

Hvis du køber på kredit i en forretning er ÅOP igen det vigtigste nøgletal at holde dig for øje. Renterne kan sagtens være lave eller ikke eksisterende, men hvis det bliver opvejet af højere gebyrer eller andre ting i den retning opvejer det jo de lave renter.

Billigt privatlån

Du kan komme helt ned til en ÅOP på 2,95 for det billigste privatlån.

Hvis du villig til at betale lånet tilbage hurtigere bliver det i langt de fleste tilfælde også billigere for dig.

Bedste privatlån

Hvad der er det bedste privatlån er et samspil af forskellige faktorer. Beløbet og afbetalingen skal være det rigtige og samtidig skal prisen også være så lav som muligt. Så selvom en mulighed har lavere ÅOP, kan det muligvis godt betale sig for dig at vælge et med højere ÅOP, men som så til gengæld har andre parametre som mere end opvejer dette.

Indfrielse før tid

Hvis du ønsker at indfrie dit lån før tid er der mulighed for at det koster dig ekstra. Hvilket er rimeligt eftersom du ønsker at fratræde en aftale og din kreditor skal ud og finde anden anvendelse af pengene.

Hvad hvis jeg fortryder?

Du har altid 14 dages fortrydelsesret ved online køb og det gælder også for lån. Så hvis du fortryder indenfor de første 14 dage har du altid mulighed for at levere pengene tilbage og ophæve lånet.

Husk i givet fald at informere låneudbyderen skriftligt og bed om en skriftlig bekræftelse for alle tilfælde skyld.

Udbydere af privatlån

Da markedet kan være vanskeligt at navigere i har vi her oplistet låneudbydere;

 • Føniks
 • DER
 • Santander Consumer Bank
 • Ellos
 • GE Money Bank

Privatlån af privatpersoner

Privatlån mellem venner eller familie kan til tider være en mulighed. Det kræver selvfølgelig familie eller venner der er villige til og har mulighed for det.

Privatlån i udlandet

Hvis du skal købe en virksomhed eller fast ejendom i et andet land, er der god mulighed for at den bedste løsning er et udenlandsk privatlån. I langt de fleste andre situationer giver udenlandske lån til private ikke megen mening.

Privatlån til bolig

Et privatlån er et lån uden sikkerhed hvorfor det evner sig utroligt dårligt til at finansiere købet af en bolig. Det er meget bedre at anvende et lån der er lavet til formålet.

Privatlån til virksomhed

Ja det er jo selvmodsigende da et lån til en virksomhed ikke er privat men derimod et erhvervslån. Dog er der ikke nogen reel forskel for enkeltmandsvirksomheder og andre virksomheder med personlig hæftelse.

Og for mindre virksomheder uden personlig hæftelse kan det sagtens være at ejeren skal forpligte sig personligt for at kunne optage et lån.

Billån

a det kan du godt. Men det er langt fra sikkert at det er den bedste eller billigste måde at finansiere en bil på. Som udgangspunkt er det nok bedst at starte med at kigge nærmere på lån der er lavet specifikt til at finansiere bilkøb med.

Hvis der er særlige omstændigheder der gør sig gældende, for eksempel alderen på bilen eller ved privatsalg, kan det et privatlån selvfølgelig bruges som et billån uden sikkerhed.

Der findes masser af lån skabt til at finansiere et bilkøb og det vil i de fleste tilfælde give mest mening at vælge et af dem til at købe en bil. Så herfra er anbefalingen klart at vælge et af disse billån i stedet.

Kontrakt

Efter du har ansøgt bliver du tilsendt et lånetilbud. Et lånetilbud beskriver de præcise vilkår. Du har først forpligtet dig når du har godkendt lånetilbuddet med NemID.

Regler

Reglerne for lån er blandt andet således at du først er forpligtet når du har ansøgt om et lån, fået til et tilbud retur og har accepteret dette tilbud via enten NemID eller MitID.

Så indtil dette er sket har du ikke forpligtet dit til noget som helst og kan frit trække dig.

Rentefradrag for privatlån

Du er berettet til at rentefradrag for dine udgifter til et privatlån. Desværre er det svært at sige noget konkret om størrelsen på dette fradrag. Det afhænger af kommunen du bor i og skatteprocenten der, og det er ikke sikkert at du kan få fradrag for alle dine omkostninger.

Du kan hos SKAT hvad du får fradrag for og hvad du ikke får fradrag for. Du finder deres guide her.

Derudover har værdien det vil sige procentsatsen af fradraget ændret sig årligt afhængig af hvilke politiske vinde der har blæst.

Det er dog hævet over enhver tvivl at dit lån skal være kendt af skattemyndighederne og tilføjes din selvangivelse.

RKI

Er du optage i RKI er det næsten umuligt at optage ny gæld. Til gengæld er det en rigtig god ide at begynde med en seriøs afbetaling af allerede eksisterende lån.

Gode råd til privatlån uden sikkerhed

Der er forskellige ting vi kan gøre for at få et billig privatlån.

Det bliver billigere jo hurtigere du betaler lånet tilbage. Jo kortere tid du har lånet jo færre renter når der at blive tilskrevet.

Hvis du har dyr gæld flere forskellige steder kan det være en god ide at samle dem i et enkelt samlelån.

Undersøg privatlånene inden du vælger.

Læs også: