Lån penge nu – Hvis det skal være online og i dag

Lån penge nu og her med vores store oversigt over online lån. Vi har gjort det nemt for dig at låne penge i dag.

ØkoNEMi modtager kommission fra udbyderne.

Oversigten viser ikke nødvendigvis det fulde billede af markedet.

Hvad er et lån?

Et lån er en aftale mellem en låntager (debitor) og en långiver(kreditor). Kreditor stiller som følge af en aftale et pengebeløb eller en genstand til rådighed for debitor. Debitor er herefter forpligtet til at levere pengene eller genstanden tilbage på et senere tidspunkt.

Hvad der er det bedste lån til dig kommer i høj grad på din nuværende situation og hvad du skal bruge pengene til. Her gennemgår vi alle aspekter af online lån og viser dig hvordan du får et lån allerede i dag.

Hvor kan jeg låne penge online?

Det kan let være vanskeligt at få et overblik over lånemarkedet i Danmark. Der er mange udbydere og vilkår og omkostninger kommer i mange forskellige former. 

Lån på nettet findes i forskellige afskygninger. Kviklån er for eksempel udviklet specifikt til internettet. Men forbrugslån, kassekredit og kreditkort findes efterhånden også mest på nettet selvom de er startet som offline.

Lån penge nu og vælg det rette

Her på siden har vi gjort det nemt for dig at finde det rigtige lån. Der er nemlig mange faktorer at være opmærksom på, men vi gennemgår det hele og gør sammenligningen enkelt for dig.

Lån penge og få dem med det samme

Lånene her i oversigten har forskellige udbetalingstider, men vil du gerne låne penge og få dem med det samme er du det rette sted.

De hurtigste lån bliver udbetalt med det samme, mens de næsthurtigste bliver udbetalt indenfor et døgn.

Begge dele må med rimelighed betragtes som en hurtig udbetaling .

Dem der tager længst tid at få udbetalt tager op til tre døgn. Så det er stadig indenfor rimeligheden af at kunne betragtes dem som hurtige lån.

Lån penge uden sikkerhed

Lån uden sikkerhed er mere risikofyldte end dem med sikkerhed. Når kreditor ikke har sikkerhed eller pant i en af låntagers værdigenstande, kan det være nødvendigt at skrue op på prisen.

Til gengæld er der også fordele for låntagere, når det er uden sikkerhed. Det betyder blandt andet at pengene kan anvendes til hvad som helst. Ikke som et realkreditlån, der skal være sikret i fast ejendom.

Processen er også betydelig enklere for lån uden sikkerhed. 

Online lån

Definitionen af et online lån er at hele processen foregår digitalt. Det vil sige at både ansøgning og dokumentation foregår online, så der er ikke nogen led i processen kræves fysisk tilstedeværelse og kan sætte tempoet ned.

Alle forpligtelser kan underskrives med NemID så det kan også klares digitalt.

Lån penge nemt

Det hele foregår digitalt og alt du skal gøre er at give adgang til dine økonomiske forhold og svare på et par spørgsmål om dine personlige vilkår.

Vi har mange lette lån i Danmark fordi udbredelsen af internettet er stor og fordi vi har implementeret MitID.

Og hvis lånet skal være hurtigt, er det også nødt til at være forholdsvis nemt. Hvis det er for besværligt, går det sjældent hurtigt.

Lån penge hurtigt

For at kunne få et hurtigt lån er lånet nødt til at være uden sikkerhed. Og det er også nødt til at være online. Når begge disse betingelser er opfyldt, har vi mulighed for at låne penge hurtigt. 

Online låneudbydere har IT-systemer der på ganske få minutter kan vurdere din ansøgning og sende dig et lånetilbud der matcher din økonomi.

Lån penge akut

Hvis du står og har et akut brug for penge her og nu kan et hurtig lån være en af de eneste muligheder. Her skal du være opmærksom på at der kan være forskelle i udbetalingsperioderne for de forskellige lån uden sikkerhed.

Hvis du skal låne penge akut er det om muligt endnu vigtigere at du sammenligner lånene først og er meget opmærksom på ÅOP.

Omkostninger ved at låne penge

Der kan være flere forskellige typer af omkostninger forbundet med at få et lån. Der er selvfølgelig rente, men derudover er der også tit andre omkostninger du skal tage højde for;

  • Administrationsgebyr
  • Stiftelsesgebyr
  • Tinglysning
  • Osv

Med de forskellige typer af omkostninger kan det være vanskeligt at navigere i hvad de forskellige lån ender med at koste. Derfor findes ÅOP som er de samlede årlige omkostninger i procent.

ÅOP

ÅOP står for årlige omkostninger i procent og er det bedste redskab når du skal vurdere og sammenligne lån. For at du kan bruge det rigtigt skal de andre væsentlige parametre for lånet være sammenlignelige.

Bruges ÅOP rigtigt er det til gengæld et fremragende værktøj.

ÅOP må ikke overstige 35% så du risikere ikke længere at ende med omkostninger på flere hundrede procent så kunne være tilfældet inden loven om forbrugslånsvirksomheder blev ændret.

Løbetid

Løbetiden er en anden meget vigtig faktor. Det er tiden fra du har optaget lånet til du har betalt lånet tilbage. Her er en mulighed for at gøre lånet billigere. Jo hurtigere du betaler tilbage, jo færre renter løber der i sagens natur på lånet.

Så selvom en kortere løbetid forøger de månedlige ydelse kan det i længden spare dig for mange penge.

Ydelse

Ydelsen er den månedlige betaling du har til din låneudbyder. Den består både af udgifter som rente og gebyr og af afbetaling, så din restgæld løbende kan blive lavere.

Det er dog ikke alle lån der har løbende afbetaling, hvorfor pengene i stedet skal betales tilbage ved udløb.

Husk pengene skal betales tilbage

Når vi har lånt penge skal vi naturligvis også betale tilbage lånet tilbage inklusiv rente og gebyrer.

For at være sikker på at vi har luft nok i økonomien til det, er det en rigtig god ide at lægge et budget. Faktisk er det altid en god ide at få lagt et budget, også selvom vi ikke skal låne penge.

Ved budgetlægning få vi overblik over vores indtægter og vores udgifter. Og ved at dele udgifterne op i faste og variable får vi også et bedre overblik over om der er nogen steder vi kan spare.

Hvilke krav er der?

Når du forpligte dig til noget, især økonomisk, vil der altid være visse krav der skal opfyldes. Det vil altid være et krav at du er fyldt 18 år gammel ellers er du ikke myndig og kan hæfte for din gæld. Det er næsten også altid et krav at du har bopæl i Danmark og et dansk sundhedskort.

Der er ikke altid krav om en minimumsindkomst og minimumsalderen varierer også. Og så vil langt de fleste udbydere ikke acceptere dig som kunde hvis du er optaget i RKI.

Du er berettiget til et skattefradrag

Når du låner penge har du mulighed for at trække dine omkostninger til lånet fra i din årsopgørelse. Som udgangspunkt kan du trække alle typer af omkostninger fra om de så hedder rente, gebyr eller noget helt tredje. I særlige tilfælde kan der dog være omkostninger der ikke kan trækkes fra.

Du kan trække omkostningerne fra i din kommuneskat så værdien af fradraget afhænger af hvilke kommune du bor i.

Hvilke slags lånetyper findes?

En af de vigtigste skillelinje indenfor lån til private, er, hvorvidt lånet er sikret eller ej. For sikrede lån har kreditor sikkerhed i en af debitors værdier. I denne situation kan kreditor sælge genstande, hvis låntager misligholder sine forpligtelser. Dette gør selvfølgelig risikoen for kreditor betydelig mindre, men gør også låneprocessen langsommere og mere besværlig.

For lån uden sikkerhed er risikoen derfor højere for kreditor, hvilket bliver afhjulpet via højere priser og en smidigere proces. Det betyder selvfølgelig også at det ikke giver mening at sammenligne usikrede og sikrede lån med hinanden.

Når lånebeløb når en vis størrelse for private, giver det ikke mening med usikrede lån mere.

Lån penge i dag

Du kan som allerede nævnt godt få akut udbetaling hvorfor det også må følge at du kan få et lån i dag. Så hvis det er helt utroligt presserende er der muligheder, men det begrænser dine muligheder og det er også risiko for at det bliver dyrere.

Så hvis du har mulighed er det virkelig en god ide at sætte tempoet ned og undersøge tingene grundigt først.

Hvordan får jeg et online lån?

Det er ganske nemt og hurtigt.

I oversigten over lån her på siden finder du mange forskelige lånemuligheder. Du kan sortere efter hvor mange penge du ønsker at låne og din alder.

Hvert lån viser hvor mange penge du kan låne, hvor lang tid lånet løber og hvor gammel du skal være for at kunne optage lånet.

Du kan også se et eksempel på hvad din månedlige ydelse og ender på ved et eksempel på et lånebeløb og ÅOP.

  1. Du vælger en udbyder der passer med dine lånebehov
  2. Du trykker på “Lån nu” knappen og bliver fyldt til låneudbyderens hjemmeside
  3. Du udfylder en låneansøgning online som du skal godkende med dit NemID.
  4. Efter godkendelse bliver pengene overført til din konto

Hvor mange penge kan jeg låne?

I oversigten her på siden kan du låne fra 1.000 kroner og op til en halv million kroner. Hvis du ønsker at låne mere end en halv million kroner skal du nok vælge noget andet end et online lån.

Det er en god ide ikke at låne flere penge end du har brug for. Så bliver det både mindre farligt og billigere.

Hvordan skal jeg vælge mellem lånene?

Du skal vælge efter du får det rigtige beløb, at tilbagebetalingen passer dit behov og du har luft i budgettet til at kunne betale de månedlige ydelser.

Når du har fundet lånene der passer hertil kan du vælge det der passer bedst til dig.

Lån penge i weekenden

Da lånene udelukkende bliver vurderet elektronisk og hele processen er automatiseret, er der ingen problemer med lån af penge i weekenden.

Det gælder selvfølgelig kun for online lån uden sikkerhed. Alle andre typer af lån kan ikke optages og udbetales i weekenden.

Lån penge uanset indkomst

Ja du skal ikke have en specifik indkomst for at det kan lade sig gør. Så det kan selvfølgelig være en mulighed for at klare hverdagen hvis det er i en begrænset periode.

Men i næsten alle andre tilfælde skal det undgås.

Lån i dag

Lån penge i udlandet med dansk CPR

Der er ikke noget til hinder for at låne penge i udlandet selvom du er bosat i Danmark. Men det øger selvfølgelig kompleksiteten at låne i et andet land både administrativt og i forhold til valutaændringer.

Lad os derfor lige gennemgå to eksempler omkring at låne penge i henholdsvis Sverige og Schweiz.

Lån penge i Sverige

At låne penge i et andet land, for eksempel Sverige, giver kun mening hvis det er med hensigten at investere i dette land. Kan for eksempel være køb af fast ejendom eller en lokal virksomhed.

Men bare fordi ejendommen eller virksomheden ligger i et andet land, kan det i mange tilfælde stadig godt betale sig at låne pengene hertil i Danmark. Årsagen er blandt andet at din kredithistorie er veldokumenteret her til lands, og at vi har rigtig gode lånemuligheder med vores realkreditlån hvis der er tale om fast ejendom.

Men du kan også få billige lån i Sverige til finansiering af bolig.

Lån penge i Schweiz

I årene efter finanskrisen havde flere held med at låne penge i Schweiz fordi der var lavere rente end i Danmark. Og da den schweiziske franc og den danske krone begge førte fastkurspolitik med euroen skulle valutarisikoen herved ikke eksistere.

Desværre for denne teori valgte den schweiziske centralbank at droppe fastkurspolitikken med euroen og den schweiziske franc steg meget i forhold til både euroen og kronen.

Det kom til at betyde at gæld optaget af danskere i Schweiz lige pludselig var meget højere i danske kroner grundet valutastigningen for francen.

Lån penge til bolig i udlandet

Som de to eksempler ovenfor viser os er det grunden til et lån i udlandet der styrer om det er en god ide.

Hvis det er for at købe bolig i et andet land, kan det sagtens være en god ide. Lokale låneudbydere vil have langt bedre viden og forståelse af det lokale boligmarkedet og reglerne herfor.

Nu hvor vi gennemgå lån med sikkerhed, begynder vi nu at kigge nærmere på lån uden sikkerhed.

Indfrielse af lån

Indfrielse er det samme som en komplet tilbagebetaling af lånet. Så det er påkrævet hvis du vil en omlægning af dit realkreditlån.

Hvis du vælger at indfrie lånet før tid bliver du med stor sandsynlig pålagt et gebyr eller strafrenter herfor.

Din låneudbyder har “investeret” pengene hos dig i forventning om et afkast, så det er egentlig på sin plads.

Afbetaling

Når vi skal sammenligne lån er to af de vigtigste begreber hovedstol og stiftelsesgebyr.

Hovedstolen er det oprindelige skyldige beløb, og forbliver det samme gennem lånets løbetid selvom det bliver løbende afbetalt.

Det til enhver tid skyldige beløb hedder derimod restgæld.

Stiftelsesgebyr er det gebyr du skal betale til låneudbyder for at få oprettet lånet.

Tabellen viser den månedlige ydelse for et lån på 100.000 kroner til en ÅOP på 6% og en løbetid på 8 år.

År Ydelse Afdrag ÅOP Restgæld
1 16.104 10.104 6.000 89.896
2 16.104 10.710 5.394 79.187
3 16.104 11.352 4.751 67.834
4 16.104 12.034 4.070 55.801
5 16.104 12.756 3.348 43.045
6 16.104 13.521 2.583 29.524
7 16.104 14.332 1.771 15.192
8 16.104 15.192 912 0
Samlet 128.829 100.000 28.829

Vi kan se at den årlige ydelse (afdrag + ÅOP) er 16.104 kroner og at de samlede ydelser på de 8 år ender på 128.829 kroner. Så det koster 28.829 kroner at låne 100.000 kroner i 8 år med en ÅOP på 6%.

Vi kan også at restgæld løbende falder og at afdragets andel af den årlige ydelse stiger for hvert år.

Kan jeg låne penge hvis jeg står i RKI?

Det er tæt på umuligt at låne penge hvis du er optaget i RKI. Og det giver naturligvis rigtig god mening fordi du allerede har bevist at du ikke evner at vedligeholde dine økonomiske forpligtelser. Derfor vil langt de fleste låneudbydere ikke låne penge til folk der står i RKI.

I visse situationer kan det dog være muligt at få et lån på trods af at du står i RKI hvis du kan finde en kautionist. En kautionist overtager dine gældsforpligtelser hvis du ikke selv kan håndtere dem. Så det vil være et krav at kautionisten selv har en stærk økonomi der kan håndtere lånet.

Du kan først blive slettet igen som dårlig betaler efter fem år, eller ved at du betaler hele din gæld ud. Derfor skal du undgå at komme i RKI for næsten enhver pris.

Læs også:

Lån penge nu